Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.08.2017 18:30 - Контакти в микро и макро-обществото.Интеграция на човека и включване в житейските ситуации.
Автор: travsoci Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 235 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 09.08.2017 20:13


Социалната интеграция е форма на интегриране на човешките индивиди, групи, институции - с оглед колективното осъществяване на дадена дейност и постигане на общи цели.
   Определение за социална интеграция, според Международната класификация на функциите - International Classification of Functions (ICF), на Световната здравна организация:
--нивото на социална интеграция може да се дефинира като „включване в житейските ситуации",
--докато ограниченията в приобщаването са „проблеми, пред които лицето може да бъде изправено при включването си в житейските ситуации."

ВАЖНИ АСПЕКТИ:

▪ Социалното интегриране означава поддържането и поощряването на най-важните връзки на лицето с неговата социална среда (приятели, социални контакти ...), както и с миналите му навици и интереси (културни, политически, развлекателни, спортни ....)
▪ Според тази дефиниция, слабата социална интеграция се детерминира от взаимовръзките между бариерите, свързани с лицето (т.е. сериозното физическо увреждане, свързано с психологическите чувства на лицето) и бариерите в контекста на живота (като например, прекалено защитното отношение на семейството, физически бариери и предразсъдъци).
   Социалната интеграция е възможна, ако всички налични ресурси (на лицето, на семейството и на ситуацията като цяло) са интегрирани по функционален начин.
   Всички ние сме интегрирани в социална мрежа, представляваща всичките ни отношения с останалите. Тази мрежа, нейната поддръжка или реконструкция, е още по-важна, когато лицето изпитва някаква необходимост.
    Важното е:
▪ да се интегрира мрежата около лицето, като се свържат основните компоненти (семейство, приятели, работа, възможности за прекарване на свободното време)
▪ да се осигури намеса в мрежата, осъществена от различни участници – няколко фигури, които притежават различни умения (мултидисциплинарна интервенция ) която, по синергичен начин, се стреми да окаже влияние в различни посоки, преследвайки едни и същи цели.
   Тази дейност се осъществява от мултидисциплинарен екип, от което произтича по-кратката или по-продължителна фаза, следваща събитието.
   В допълнение към първичните мрежи (които са на лична основа), трябва да се създадат и формални и неформални вторични такива.
   Социалната интеграция, следователно, може да се постигне чрез поощряване на участието в социалния живот, според принципите на равния достъп и равните възможности по отношение на:
- Културни и разлвекателни дейности
- Любителски и професионален спорт
- Дейности, които поощряват автономността и независимостта
- Работа и професионална дейност.
   Основна роля биха могли да играят доброволните асоциации, които си взаимодействат с всички останали фактори. Помощта на доброволците не би трябвало да е под формата на благотворителност, а да представлява реално участие на членовете на общността.
  
Бихте могли да се включите в отделни прояви на социалната интеграция, като:
▪ помогнете на лицето да получи информация относно ресурсите на съществуващата среда
▪ придружавате лицето на определени социални събития и други активности (рехабилитационни, развлекателни....) ;
▪ поощрявате лицето да взема участие в социалните дейности;
▪ помагате на лицето да поддържата личната си автономност
▪ помагате на лицето и семейството му да осъзнае индивидуалните си способности и ресурси
▪ помагате на лицето да намира собственото си жизнено пространство.

СЪВЕТ:

• Ако лицето ползва услугите на специалист или междудисциплинарен екип, в качеството си на асистент вие трябва да съобразите действията си с цялостната стратегия за помощ на лицето.
-http://careforwork.wsinf.edu.pl/mobi/?lang=bg&m=3&u=3_3_1
---Наличието и развитието на процеси на интеграция в различни области, като политическа, юридическа, икономическа, обществена и културна водят до интеграция на европейските държави в така наречената Европейска интеграция. В днешно време европейската интеграция се постига главно чрез Европейския съюз и Съвета на Европа.
bg.wikipedia.org/wiki/
---Грижи ли се достатъчно държавата за хората с увреждания? www.bgonair.bg/sutreshen-blok/2017-01-16/grizhi-li-se-dostatachno-darzhavata-za-horata-s-uvrezhdaniya
Грижи ли се достатъчно държавата за хората с увреждания?

Прочети още на: http://www.bgonair.bg/sutreshen-blok/2017-01-16/grizhi-li-se-dostatachno-darzhavata-za-horata-s-uvrezhdaniya
  -----
 
Сони Боно и Шер: Каубойската работа никога не свършва ...
A Cowboy"s Work Is Never Done...
----

---Порнографски ласки между 66-годишен актьор и неговата 22-годишна изгора
image 
  Звездата на докторската тв сага „Откраднат живот“ Стоян Алексиев бе изловен в брутални сексуални сцени заедно с 44 години по-младата си любовница насред центъра на столицата.
  Фотографите на „Ретро“ запечатаха скандалната размяна на прегръдки и откровено порнографски ласки между 66-годишния актьор и неговата 22-годишна изгора пред погледите на десетки минувачи край Народния театър.
  Столичани останаха потресени от прекалено разкрепостеното поведение на артиста ветеран, смятан за един от стълбовете на Народния театър. „Срамота! Той може да бъде дядо на момичето, а се държи непристойно на публично място...http://nmedia.blog.bg/novini/2017/08/09/gnusno-66-godishniiat-prof-genadiev-ot-quot-otkradnat-jivot-.1561005#last_comment
----
На всички останали примати и демократи от ЕС и останалите държави по света им е простено да инстинктират, май?
За съжаление на съвременните български любители на първобитно-общинния строй...на българските хора не е разрешено безнравствено да се чифтосват по мерак, без ограничение на възраст, раса, занятие, пол.
----
imageimage



Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: travsoci
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 5302
Постинги: 2
Коментари: 0
Гласове: 0
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930